Nákupní košík
0 kusů za 0 Kč
 
 

Tandoori masala 250g

 

Tandoori masala 250g Tandoori masala je indická směs (kořenící přípravek), která se doporučuje především k pečení a všude, kde je vyžadován nádech tamní kuchyně. Má koriandrovou vůni podtrženou jemným aroma česneku a zázvoru. Chu

Cena s DPH 165 Kč
Skladem 2 ks

množství 
 
 
Kategorie: Koření
Kód: salviaparadise162
Záruka:
Výrobce:
 
 

Tandoori masala 250g

Tandoori masala

Tandoori masala je indická směs (kořenící přípravek), která se doporučuje především k pečení a všude, kde je vyžadován nádech tamní kuchyně. Má koriandrovou vůni podtrženou jemným aroma česneku a zázvoru. Chuť je lehce pikantní po chilli s podtónem římského kmínu a kurkumy.

Složení: koriandr, zázvor, římský kmín, chilli, česnek, kardamom, fenykl, sůl (2,5 %), kurkuma.

Použití:
Tandoori masala se výborně hodí k přípravě kuřecího masa, ale i na pečení a rožnění jiných druhů mas i zeleniny. Doporučuje se na ryby, králičí či jehněčí maso, kotlety a špízy, z řady zeleniny na patisony či lilek. Jedná se o univerzální koření, kterým lze dochutit i pečené brambory či houby. Tradičně se tandoori masala koření používá v kombinaci s typicky indickým sýrem zvaným Paneer. Vyniká v jogurtové marinádě, do které nakládáme jak maso, tak zeleninu a sýry.

Tandoori kuře

Potřebujeme:

  • 900 g kuřecího masa (prsa, stehna vykostěná a bez kůže),
  • šťávu z ½ limetky,
  • 2 lžíce bílého jogurtu,
  • 1,5 lžíce tandoori masala,
  • sůl, černý pepř.

Postup: Jogurt, šťávu z limetky, směs tandoori masala, sůl a pepř smícháme a z mísy nalijeme do sáčku, kam přidáme i kousky kuřete. Sáček uzavřeme a řádně prohněteme, aby se marináda dostala ke všem kouskům. Ze sáčku vytlačíme přebytečný vzduch a necháme odpočívat v chladničce alespoň 2 hod. Následně vyjmeme, lehce očistíme od marinády a pokládáme na středně rozehřátý gril či pánev. Opékáme 2 min. bez příklopky a dalších 6 min. pod pokličkou. Podáváme s grilovanou zeleninou či rýží.

Skladování: Uchovávejte v suchu a pečlivě uzavírejte.

 
 

káva