Ořešák černý 500g
Ořešák černý 500g Ořešák černý je statný strom dorůstající výšky až 40 m a šířky až 25 m. Domovinou mu je severní Amerika - východní část USA, odkud byl v 17. století dovezen do Evropy. V České republice byl prvně zaznamenán
Cena s DPH | 770 Kč |
Ořešák černý 500g
Ořešák černý oplodí
Ořešák černý oplodí – lat. Juglans nigra
Ořešák černý je statný strom dorůstající výšky až 40 m a šířky až 25 m. Domovinou mu je severní Amerika - východní část USA, odkud byl v 17. století dovezen do Evropy. V České republice byl prvně zaznamenán v r. 1835 a v současnosti je součástí zámeckých zahrad a parků. Ořešák černý má hnědošedou až černošedou, rýhovanou kůru, listy dlouze zašpičatělé a pilovité. Jedná se o jednodomý strom s kulovitými plody, které obsahují jedlá jádra. Ořešák černý kvete v květnu a v červnu.
Ořešák černý oplodí
Fytoterapeuticky využitelnou částí je zejména oplodí ořešáku, které se užívá vnitřně formou odvaru.
Vnější použití: Pro silné desinfekční účinky se odvar užívá i zevně k oplachům a obkladům na postižená místa pokožky.
Ořešák černý oplodí
Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, nám nedovoluje informovat vás o účincích této rostliny na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích nebo v herbáři.
Ořešák černý oplodí
Tradiční použití:
Jednu polévkovou lžíci oplodí vložíme do 750 ml studené vody a přivedeme k varu. Na mírném ohni povaříme 8 – 10 min a necháme odstát. Poté scedíme a takto připravený odvar rozdělíme do tří dávek, které užijeme během dne. Není určeno k dlouhodobému užívání. Po 6 týdnech užívání se doporučuje udělat 1 týden pauzu a tuto kúru neopakovat víckrát jak 2× ročně.
Surovina pro přípravu bylinného čaje – nálevu