Nákupní košík
0 kusů za 0 Kč
 
 

Maracuja prášek 100g

 

Maracuja prášek 100g Mučenka jedlá neboli maracuja, známá pod lat. názvem Passiflora edulis, je teplomilný druh mučenky, který se pěstuje pro své ovoce v Jižní Americe, Karibiku, Brazílii či v jižní Floridě. Plod je kulatá – oválná

Cena s DPH 199 Kč
Skladem 2 ks

množství 
 
 
Kategorie: Peruánské byliny
Kód: salviaparadise189
Záruka:
Výrobce:
 
 

Maracuja prášek 100g

Mučenka jedlá neboli maracuja, známá pod lat. názvem Passiflora edulis, je teplomilný druh mučenky, který se pěstuje pro své ovoce v Jižní Americe, Karibiku, Brazílii či v jižní Floridě. Plod je kulatá – oválná bobule, žluté nebo fialové barvy. Chuť je sladkokyselá a má exotické aroma, připomínající mango.

Maracuja má vysoký obsah vlákniny a obsahuje dostatečné množství draslíku , který přispívá k normální činnosti nervové soustavy, činnosti svalů a k udržení normálního krevního oběhu.

V kuchyni se prášek z marakuje používá především k ochucování nápojů, pohárů, vyjímá se na ovocných salátech, v koktejlech a džusech, marmeládách, ale i v domácích zmrzlinách a jiných sladkých pokrmech.

Tabulka nutričních hodnot

 

Nutriční hodnoty ve 100 g

Energetická hodnota

1263 kJ/301,67 kcal

Bílkoviny

6,84 g

Tuky

2,18 g

- z toho nasycené mastné kyseliny

0,18 g

- z toho mononenasycené mastné kyseliny

0,27 g

- z toho polynenasycené mastné kyseliny

1,28 g

Sacharidy

72,71 g

- z toho vláknina

32,34 g (129,36 %)*

- z toho cukr

34,84 g

Sodík

87,08 mg

Niacin

4,67 mg (29,19 %)*

Draslík

1082,28 mg (54,11 %)*

Fosfor

211,48 mg (30,21 %)*

Hořčík

90,19 mg (24,05 %)*

Železo

4,98 mg (35,57 %)*

Vitamin A

199,04 mg (24,88 %)*

Riboflavin

0,4 mg (28,57 %)*

Vitamin B6

0,31 mg (22,14 %)*

Kyselina listová – folát

43,54 µg (21,77 %)*

*DDD – Doporučená denní dávka pro potravinové doplňky stravy

Maracuja obsahuje železo , které přispívá k normálním rozpoznávacím funkcím, energetickému metabolismu, k normální tvorbě červených krvinek a hemoglobinu, přenosu kyslíku v těle. Železo dále přispívá k normální funkci imunitního systému, ke snížení míry únavy a vyčerpání, podílí se na procesu dělení buněk.

Tradiční užití:
Lze rozmíchat ve vodě a pít jako osvěžující nápoj.
TIP na přípravu: Do sklenice s práškem přidáme pouze 2x více vody nežli prášku a rozmícháme na pastu, kterou rozředíme tekutinou – nevznikají hrudky.

Surovina pro přípravu bylinného čaje - nálevu

 
 

káva