Nákupní košík
0 kusů za 0 Kč
 
 

La Brasiliana Extra 1kg zrnková káva

La Brasiliana Extra 1kg zrnková káva
La Brasiliana Extra 1kg zrnková káva
 
 

La Brasiliana Extra 1kg zrnková káva K výrobě směsi La Brasiliana Rosso Extra se používá 12 nejlepších odrůd kávy ze Střední a Jižní Ameriky. Směs v poměru káv 50% Arabica a 50% Robusta

Cena s DPH 449 Kč
Skladem 6 ks

množství 
 
 
Kategorie: La Brasiliana
Kód: La Brasiliana4
Záruka:
Výrobce: La Brasiliana
 
 

La Brasiliana Extra 1kg zrnková káva

K výrobě směsi La Brasiliana Rosso Extra se používá 12 nejlepších odrůd kávy ze Střední a Jižní Ameriky. Směs v poměru káv 50% Arabica a 50% Robusta

La Brasiliana

Ačkoliv druh Marfisa je jednoznačně tím nejlepším od značky La Brasiliana, její přechůdce Rosso Extra není ani v nejmenším kávou nižší kvality. Výrobu kávy měl v továrně na starosti jeden z nejlepších italských baristů a vášnivý mistr pražič Alessandro Govoni. Byl to právě on, který nebyl ochoten dělat jakékoli ústupky a kompromisy při nákupu surové kávy a někdy až příliš důsledně lpěl na dodržování nastavených standardů. I díky této skoro posedlosti se běžně stávalo, že káva i několik týdnů nebyla k dispozici, než se podařilo na trhu najít tu správnou surovinu pro zahájení pražení a zachování té nejvyšší kvality.

 La Brasiliana

Velikostí se rozhodně nejedná o největší pražírnu Itálie, ale svým významem mezi ně určitě patří.

 

Pražírna La Brasiliana leží na okraji italské Ferrary. Její zakladatel Alessandro Govoni se dlouhé roky snažil namíchat tu nejlepší kávovou směs, ve které bude optimální kvalita pražené kávy se srdcem a vášní míst ze kterých pochází. Alessandro Govoni byl dlouhé roky považován za jednoho z nejlepších baristů celé Itálie a směsi které vytvářel získávaly ta nejvyšší ocenění.

 La Brasiliana

V současné době tuto pražírnu vedou jeho vnuci Giancarlo Govoni a Pierluigi Govoni. V posledním roce prošla takto pražírna zásadní rekonstrukcí. Od změny loga až po snahu soustředit se na vzdělávání v oblasti přípravy kávy dělají ze značky La Brasiliana jednu z nejdinamičtěji se rozvýjejících pražíren.

 

Optimální vlastnosti káva získá díky pomalému pražení v malých dávkách při konstantní teplotě uvnitř rotujícího bubnu. Po pražení jsou zrna míchány za studena do výsledné směsi. Tento postup je mnohem komplikovanější než běžně užíváné metody, nicméně dáva kávě zvláštní jemnost a sytost chutí.

 
 

káva