Nákupní košík
0 kusů za 0 Kč
 
 

Jolly Caffé Espresso TSR 500g zrnková káva

 

Jolly Caffé Espresso TSR 500g zrnková káva,Při výrobě kávy Jolly Espresso TSR není nic ponecháno náhodě, pro tuto směs se používají ty nejlepší vysokohorské plantážní kávy Arabika s 30% frakcí kávových zrn Robusta ze střední a

Cena s DPH 339 Kč
Skladem 13 ks

množství 
 
 
Kategorie: Jolly Caffé
Kód: Jolly Caffé3
Záruka:
Výrobce: káva Jolly Caffé
 
 

Jolly Caffé Espresso TSR 500g zrnková káva

Jolly Caffè Tuscan Smooth Roasted  "TSR" směs 70% kávy Arabica a 30% kávy Robusta, výsledná směs má prvotřídní plnou chuť a jedinečnou vůni espressa.

zrnková káva

Při výrobě kávy Jolly Espresso TSR není nic ponecháno náhodě, pro tuto směs se používají ty nejlepší vysokohorské plantážní kávy Arabika s 30% frakcí kávových zrn Robusta ze střední a Jižní Ameriky. Vzhledem k mírně vyššímu obsahu oleje v jihoamerických zrnech Robusta má směs Jolly Caffé TSR vynikající a hustou cremu, která potěší každého milovníka sladších káv s hustou cremou.

zrnková káva

Stejně jako u kávy Jolly Caffé Crema pocházejí kávová zrna ve směsi z různých plantáží, kde má každá odrůda své typické mikroklima. Před smícháním se zrna praží zvlášť, aby bylo docíleno optimálního stupně propražení každého druhu.  Pokud chcete ochutnat kávu s jemně nasládlou chutí a dlouhotrvající pěnou je Jolly Caffé Espresso TSR ideální variantou.

zrnková káva

Dodavatele zelené kávy vybírá pražírna Jolly Caffé podle směrnice ES 2092/91 o ekologickém zemědělství pouze certifikované pěstitele těch nejlepších BIO káv.

Pražírnu Jolly Caffé S.p.A. naleznete v městečku Grassina nedaleko Florencie. Historie společnosti Jolly Caffé S.p. A. sahá do roku 1953. Velký milovník kávy Dante Balardinelli, založil společnost s cílem vyrábět nejlepší kávu ve Florencii a možná i na světě. Jako jeden z mála majitelů pražíren byl ochoten investovat velké částky do vývoje nových zařízení a studia precesu pražení kávy. Během několika let se stal jedním z neuznávanějších pražičů v Toskánsku. Kromě snahy o vysokou kvalitu pražené kávy byl Dante také pověstný svým pevným poutem k samotným zemědělcům pěstujícím kávové boby na plantážích. I v letech neúrody jim finančně pomáhal a staral se, aby mohli dál držet své plantáže a nemuseli je prodávat národním korporacím.

zrnková káva

Káva pro něj byla posedlostí i vášní. V roce 1989 založil “Consorzio Torrefattori Caffè Bar” (Bar Coffee Roasters Consortium) – které se v roce 1992 přejmenovalo na “Consorzio Grancaffè” (Grancaffè Consortium) – zastupující 11 nejvyhlášenějších pražíren Itálie. Na počátku roku 1993 byl u zrodu vzdělávacího institutu “Istituto Internazionale Assaggiatori Caffè” (IIAC), který cvičí ty nejlepší reprezentanty v přípravě espressa. Roku 1998 se stal zakládajícím členem mezinárodního institutu - Istituto Nazionale Espresso Italiano (INEI) - (Italian Espresso National Institute).

Poslední aktivitou Dante Balardinelliho bylo založení institutu pravého italského espressa, Certification of Espresso coffee na základě certifikace Certified Italian Espresso.

 
 

káva