Nákupní košík
0 kusů za 0 Kč
 
 

Ghí - přepuštěné máslo 1000 ml

 

Ghí - přepuštěné máslo 1000 ml Ghí je výrobek původem z Indie, jehož kořeny sahají dávno do minulosti. Ájurvéda na ghí pohlíží jako na základ kuchyně. Jedná se o máslo zpracované z kravského mléka, které se zahřátím zbavuje v

Cena s DPH 639 Kč
Skladem 2 ks

množství 
 
 
Kategorie: Salviaparadise
Kód: salviaparadise380
Záruka:
Výrobce:
 
 

Ghí - přepuštěné máslo 1000 ml

Ghí přepuštěné máslo 1000 ml

Máslo přepuštěné tradičním ájurvédským způsobem

Ghí je výrobek původem z Indie, jehož kořeny sahají dávno do minulosti. Ájurvéda na ghí pohlíží jako na základ kuchyně. Jedná se o máslo zpracované z kravského mléka, které se zahřátím zbavuje vody, bílkovin a laktózy – tím získává delší trvanlivost, výrazné, krémové aroma, nežlukne, nekazí se a je vhodné pro alergiky.

Hlavní výhodou ghí je bod přepalování, který se oproti konvenčnímu máslu (150 °C) posunul na hranici 250 °C. Zajímavé je, že ghí není potřeba uchovávat v chladničce. Traduje se, že čím je starší, tím je lepší. Zraje jako víno a výborně se pojí se širokou škálou koření a bylinek.

Ghí od Salvia Paradise je vyráběno tradičním ájurvedským způsobem. Ve střední Evropě známe přepuštěné máslo již několik stovek let. Způsob výroby je však oproti ájurvedskému odlišný. Pravé ájurvédské ghí má příjmnou oříškovo-máslovou chuť a lákavé aroma.

Složení: Máselný tuk nejméně 99,3 %

 

Nutriční hodnoty ve 100 g

Energetická hodnota

3 682 kJ/879 kcal

Bílkoviny

0 g

Tuky

99,3 g

- z toho nasycené mastné kyseliny

62 g

Sacharidy

0 g

- z toho cukr

0 g

Sodík

0 mg

Skladování: V temnu a suchu při teplotě do 20 °C.
Upozornění: Změna konzistence zejména při vyšších teplotách není na závadu.

Použití:
Máslo ghí je vhodné na vaření, smažení i pečení. Pokrmům dodává delikatesní nádech oříškové chuti.

 
 

káva