Nákupní košík
0 kusů za 0 Kč
 
 

Čubrica 250g

 

Čubrica 250g Čubrica je kořenící přípravek té nejvyšší kvality. Nejčastěji se lze s touto chutí setkat v receptech pocházejících z balkánské kuchyně. Jedná se o příjemně aromatické koření, které doladí každý pokrm, do které

Cena s DPH 177 Kč
Skladem 2 ks

množství 
 
 
Kategorie: Koření
Kód: salviaparadise139
Záruka:
Výrobce: Byliny
 
 

Čubrica 250g

Čubrica je kořenící přípravek té nejvyšší kvality. Nejčastěji se lze s touto chutí setkat v receptech pocházejících z balkánské kuchyně. Jedná se o příjemně aromatické koření, které doladí každý pokrm, do kterého jej přidáte. Celá směs má příjemnou chuť a vůni charakteristickou po libečku, celeru i saturejce.

Složení: Sůl (30 %), saturejka, libeček, celer, fenugreek. Obsahuje celer.

Použití:
Čubrica se výborně hodí k masitým i zeleninovým pokrmům. Doporučujeme přidávat do domácích sekaných, zapékané zeleniny, ale i k dochucení luštěnin – zvláště fazolových pokrmů či hustých polévek. Čubrica je vhodná pro grilování.

Bulharská musaka

Na 4 porce potřebujeme:

  • 1 kg brambor (lze použít lilek),
  • 0,5 kg mletého masa,
  • 1 ks cibule,
  • 2 šálky mléka,
  • 4 ks vajec,
  • 0,5 hrnku oleje,
  • 2 lžíce mleté papriky,
  • ½ polévkové lžíce směsi čubrica,
  • 1 lžičku drceného černého pepře, sůl dle chuti.

Postup: Suroviny si očistíme a nakrájíme. Na části oleje osmažíme dozlatova cibuli, poté přidáme mleté maso, pepř, čubricu, papriku, trošku soli a restujeme do zhnědnutí. Poté sundáme z ohně a smícháme s bramborami, dosolíme, přidáme zbytek oleje a pečeme v troubě při 220 °C 45 min. Mezitím si smícháme vajíčko s mlékem, které na směs nalijeme 10 min. před koncem pečení. Pečeme dozlatova.

Skladování: Uchovávejte v suchu a pečlivě uzavírejte.

 
 

káva